Mobil

(+4) 0751 91 88 29

Adresa

Intr. Maliuc nr 19, S2, București

RON
Informatii personale

Informații despre cardul de credit
Aceasta este o plată securizată criptată SSL.
Termeni

Total donatie: 50,00 RON

3,5 % din impozit pe venit

DATA LIMITA PENTRU DEPUNERE: 25 MAI 2023

Redirecționează 3,5 % impozitul pe venit

Suportul tău este extrem de important pentru a putea continua misiunea noastră de a ajuta  copiii cu dizabilități să beneficieze de recuperarea continuă de care au nevoie.

Cu banii redirecționați de tine numai în 2021 am reușit să facem:

0 lei

Intretinerea implantului cohlear

Esti salariat?

Direcționează până la 3,5% din impozitul pe venit pentru a ajuta copiii cu dizabilități

Conform legii în România, dacă ești salariat, poți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în anul anterior către o organizație non-profit care servește o cauză care îți este dragă. Redirecționarea nu reprezintă o donație sau o sponsorizare ci un procent din impozitul pe care l-ai plătit oricum statului. Cu alte cuvinte îi spui statului român cum să cheltuie o parte din acești bani.

DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la sediul nostru (depus direct la recepție sau trimis prin poștă/curierat) sau dacă este trimis electronic folosind formularul de mai jos, noi îl vom depune la organul fiscal de care aparțineți, până la data limită. Acest lucru se face de către un împuternicit al Asociației Dăruind Iubire Dobândești Fericire care depune formularele împreună cu un borderou.

În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată și semnată.

I.Date de identificare contribuabil

II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor)

Semnătură contribuabil

Desigur. Dacă ai un cont creat pe Spațiul Privat Virtual poți completa acest formular direct pe platformă și trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte).

De asemenea, poți descărca formularul, și urma pașii:

 • Completează câmpurile editabile
 • Semnează folosind semnătura olografă
 • Îl timiți pe adresa [email protected]
 • Sau îl încarci în formularul de mai jos
 
 • Trebuie să ai aplicația Acrobat Reader descărcată;
 • Editezi – te folosești de semnul grafic al unui pix și alegi Fill &Sign;
 • După această operație, caută și apasă pe pictograma ce reprezintă un stilou, apeși pe aceasta și începi să semnezi în partea stângă jos la “Semnătură (contribuabil)“;
 • În final, apeși pe butonul done, moment în care semnătura a fost salvată.
 • Semnătura poate fi efectuată inclusiv prin desenarea acesteia cu mouse-ul sau degetul!

Găsești AICI instrucțiuni detaliate.

Începând cu anul 2022, opțiunea se bifează în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru  același beneficiar pentru o perioadă de  2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. 

! Dacă dorești ca acest formular să aibă valabilitate doar pentru 1 an (cum era în anii anteriori) nu trebuie să bifezi această căsuță și în anul următor trebuie să completezi o nouă declarație 230.

Cei care în 2021 au avut următoarele tipuri de venit:

 • venituri din salarii și asimilate salariilor
 • venituri din pensii
 • venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit
 • venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
 • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
 • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit

Găsești AICI lista cu sediile administrațiilor fiscale (este suficient să dai căutare după localitatea în care ai domiciliul în cartea de identitate și va apărea organul fiscal de care aparții împreună cu adresa unde trebuie trimis/depus formularul 230). 

Nu este obligatoriu să completezi suma.  Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele. 

Mai ai nelămuriri?

Nicio problema! Ne poti scrie sau contacta telefonic:

Telefon

(+4) 0751 91 88 29

Cum se procedeaza?

Vreau să direcționez până la 3,5% din impozitul pe venit

Urmează pașii de mai jos care descriu exact ce trebuie să faci pentru a începe să ajuți Asociația. Găsești informațiile necesare fie că dorești să depui personal, să trimiți Formularul original către noi ori, și mai simplu, să îl transmiți electronic

PASUL 1: Completează formularul 230

Descarcă formularul și completează-l de mână sau digital* direct pe dispozitivul tău, cu majuscule, doar la secțiunile:
I. Date de identificare contribuabil;
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor).
II.3.Semnătură contribuabil

PASUL 2 (opțional): Descarcă și completează declaraţia de consimţământ

Declaraţia de consimţământ este necesară dacă optaţi ca Asociația Dăruind Iubire Dobândești Fericire poate depune formularul în numele meu? să depună actele în numele dvs.

PASUL 3: SEMNEAZĂ FORMULARUL (și declarația, după caz)

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”. Declarația de consimțământ, dacă este cazul, se semnează la rubrica semnătură.
De asemenea, poți semna digital* cele 2 documente.
*Pentru aceasta vei avea nevoie să ai instalat Acrobat Reader pe dispozitivul tău.
Găsești AICI instrucțiuni detaliate.

PASUL 4: Trimite sau depune Formularul (și declarația)

Trimite prin poștă sau email ([email protected]), încarcă aici sau depune personal la Administrația Financiară de care aparții formularul completat și semnat până pe 25 mai 2023.
Asociația "Dăruind Iubire Dobândești Fericire" poate depune formularul în numele dumneavoastră.
Pentru aceasta, ca și în cazul transmiterii electronice vă rugăm să trimiteți formularul alături de consimțământ semnate către sediul nostru la adresa București, sector 2, Intr. Maliuc Nr 19.